Tuesday, 25 September 2012

Gambaran disebalik Putera Impian Di Dubai Part 1


Welcome to Dubai Ainul Umairah~~

Dubai-Pak Arab memang suka guna duit bina bangunan unik2.

Burj Khalifa-Bangunan tertinggi di Dunia.


Amazing-Bangunan berputar, ni masa pelancaran dia.

Sheikh Zayed Road-Perjalanan ke The Atlantis Condominium.

Emirates Mall-Kunjungan pertama Umairah bersama Rizal dan Amira. Mall ini antara yg terbesar dan termewah di dunia.

Pak2 Arab yang kaya-raya..

Kat bawah- Suasana di Valet Parking Emirates Mall. Memang xde keta Honda,BMW or Merc biasa. Kebanyakannya Ferrari, Lamborghini, Porsche and so on... Ada byk lg pic keta2 mewah kt sini, tp xleh upload semua, jd kes lain plak nti hehe (mmg sy peminat kete sport, minat je laaa)..hahahahha

Audi- kira yg habis biasa kat Emirates Mall.

Ferrari FF- Adoiilaaaa~~~klu sy kt sini mmg x de keje la. usyar kereta2 ni je sampai balik~~

Lamborghini Aventador pun ada!!! pengsan~~~nampak x pak arab kt belakang tu tgh tunggu keta dorang. Nampak je pakai jubah tapi....hehe..see the car lah...



Buggati Veyron- Kereta no 2 paling mahal di dunia. Klu mcm ni sy x sanggup nk pijak Emirates Mall. huhu

Ini dia pemilik kereta itu. Anak Pak Arab yg suka kereta2 mahal yg menunjukkan status mereka yg elit tu..huhu..Bukan omputih punya keta, tp dorang sendiri. huhu. Ehh..mcm Airel Zayed ke tu?? :p

 Ski Dubai- mcm mana la negara padang pasir boleh ada ski mcm ni kan..huhu. Tp ni dlm Emirates Mall, Memang menakjubkan.


Teringinya nak pergi..huhu. Kat sini tempat lepak Umairah,Rizal n Mira.

Lepas ke Emiratas Mall Rizal bawa dorang lepak kat pantai Jumeriah sambil menikmati pandangan Burj Al Arab. Airel masa ni kat dalam tu..hehe..bleh bayang x????


Interior Burj Al Arab 7 Star Hotel-Hanya individu tertentu aje boleh masuk.
Royal Suite Burj Al Arab


Sambungannya di Part 2~ Bila Airel akan bertemu Umairah Di Jumeriah Beach!!

4 comments:

  1. ya Allah..mewahnya... seronok tengok all the pics. really superb. anyway..can't wait to read the next entry. harap2 airel berjuper dengan umairah. :)

    ReplyDelete
  2. SUBHANALLAH lawa siot.heeeeeee teringinnye nak jejak kan kaki kat Dubai.tapi tak kesampaian la pulak.mall tu lawa la.kalau masuk dalam mall tu,setakat tengok barang-barang dalam tu je lah yang termampu.

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah..boleh sampai, kwn akak g umrah, masa balik tu transit kat Dubai..mmg smpt g tgkap gambar kt Jumeriah beach dgn Burj Al Arab sekali..sy pun klu ada rezeki mmg nk pergi..hehe..transit pun jadilah..hehe..

    ReplyDelete